Accu vervangen van jouw auto

Een accu zorgt ervoor dat de motor van jouw auto kan starten. Verder krijgen verschillende onderdelen in jouw auto, zoals de radio, stroom via de accu. Dat de accu verslechterd gaat vaak onopgemerkt. Helaas komt men er vaak pas achter dat de accu stuk is wanneer de auto niet meer start.

Verder kun je de accu gratis laten testen bij Autoservice van Eijk. Hiermee kun je voorkomen dat jouw auto morgen plotseling niet meer start.

Oorzaken van een kapotte accu

Er zijn verschillende factoren waardoor een accu zijn werking verliest. Een oorzaak van een accu die niet meer werkt is bijvoorbeeld de weersomstandigheden, extreme hitte of kou is niet bevorderlijk voor de staat van de accu. Ook kan na een lange rit de accu het begeven. Wanneer er sprake is van een kapotte accu, dient deze te worden vervangen.

Wanneer dient een accu vervangen te worden?

Hoelang gaat een accu van een auto dan eigenlijk mee? Gemiddeld gaat een accu van een auto zo’n 3 tot 5 jaar mee. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals als eerder benoemd is. Na deze tijd zijn de meeste accu’s aan vervanging toe. Indien deze dient te worden vervangen hanteren wij standaard 2 jaar garantie voor de nieuwe accu.

De kosten van een accu vervangen

De prijs van een accu vervangen is afhankelijk van hoe zwaar de accu van jouw auto is. Onze voorkeur gaat uit naar A merken accu’s zoals Bosch. Wij zijn ook in het bezit van de juiste apparatuur om het systeem na aansluiting weer in orde te maken. Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je hier graag verder mee.

Wil je een afspraak plannen om de accu te laten testen of te laten vervangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Langskomen mag natuurlijk ook.