Airco service

Een servicebeurt voor de airco is niet alleen goed voor het optimaal functioneren van het systeem, maar zorgt er ook voor dat eventuele schimmelvorming verwijderd wordt. Daarnaast helpt onderhoud aan de airconditioning de vaak kostbare reparatie aan de airco-compressor te voorkomen.

Waarom is het nodig om de airco te checken?

Je wilt natuurlijk dat je airco gewoon goed werkt. Zeker wanneer de temperaturen oplopen in de zomermaanden. Een airco is helaas niet onderhoudsvrij. Bij normaal gebruik verliest deze namelijk ongeveer 7% koudemiddel per jaar. Er kunnen ook andere problemen ontstaan door bijvoorbeeld bladeren, die in de luchtinlaat komen te zitten, en slijtage van de aandrijfriem. Daarom moet elk voertuig met airco minstens eens in de twee jaar voor een controle naar een gespecialiseerde airco werkplaats, al is het alleen maar om de filterdroger te controleren, die het meest aan slijtage onderhevig is.

Airco bijvullen en checken voor alle automerken

Zoals eerdergenoemd, moet eigenlijk ieder voertuig met een airconditioning installatie eens in de twee jaar gecontroleerd worden. Autoservice van Eijk loopt altijd alles netjes voor je na!

Alle onderdelen van het airco systeem worden visueel gecontroleerd. De verbindings- en aandrijfelementen en de bedrading van de bedieningselementen worden ook gecontroleerd. Het complete systeem wordt gecontroleerd op functioneren en dichtheid. Er wordt gecontroleerd op eventuele lekkages binnen het Airco systeem.