Storingsdiagnose

Branden er onbekende lampjes op het dashboard of heeft je auto een andere storing?

Dan ben je bij Autoservice van Eijk aan het juiste adres. Bij bepaalde mankementen aan jouw auto kan er al een storingsdiagnose worden gegeven. Dit is al mogelijk zonder dat er gesleuteld hoeft te worden aan het voertuig. Zo ben je snel op de hoogte van deze mankementen en kunnen wij jou het beste advies geven.

Goed onderhoud en een gedegen reparatie gaat in de auto’s van tegenwoordig gepaard met de nodige apparatuur. Door de elektronica, is de auto van tegenwoordig een stuk comfortabeler en veiliger, maar vooral ook complexer geworden.

Hoe wordt de diagnose gesteld bij een storing?

Om de elektronica te regelen hebben de auto’s van de laatste jaren dan ook een of meer computers aan boord, genaamd ECU (Electronic Control Unit). Moderne voertuigen zijn bijvoorbeeld uitgevoerd met verschillende systemen zoals benzine of diesel common-rail, ABS, ESP, airbags, airconditioning enzovoorts. Wanneer er zich problemen voordoen in een dergelijk systeem is de traditionele multimeter met de bijbehorende elektrische schema’s niet meer adequaat. Daarom is het steeds vaker nodig om de ECU’s uit te lezen met behulp van diagnoseapparatuur. Bij de diagnoseservice in Best van Autoservice van Eijk beschikken wij over innovatieve apparaten waarmee we jouw auto zo goed en nauwkeurig mogelijk kunnen uitlezen.

99% van de aangeboden auto’s uitgevoerd met een OBD-systeem (On Board Diagnostics) kunnen volledig uitgelezen worden. Het is dus niet meer zo dat enkel de dealer jouw auto uit kan lezen.

Heb je vragen? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!